Behandelingen

WENBEURT

Een wenbeurt is bedoelt voor puppy’s om te wennen aan het reilen en zeilen in de trimsalon. Het beste is om deze wenbeurt te plannen wanneer de pup tussen de 10 en 16 weken is. Tijdens deze behandeling zal de pup te maken krijgen met alle geluidjes en geurtjes en gevoelens die voorkomen in een trimsalon en op zijn of haar eigen tempo leren om te gaan hiermee. De hele bedoeling van deze behandeling is om de hond zo goed mogelijk te laten kennismaken en met een fijn gevoel weer naar huis te gaan.

Een paar kleine tips voordat u uw puppy brengt:

  • Gelieve niet vlak voor de tijd voeren, zo voorkomt u eventueel braken door spanning.
  • Graag de pup goed uitlaten dat hij/zij alle behoeften heeft gedaan, een behandeling ondergaan met een volle blaas is natuurlijk voor niemand fijn.
  • Maak de pup niet te moe voor hij naar de trimsalon gaat. De ervaring is op zichzelf al erg vermoeiend voor de pup, dus zal hij/zij bij thuiskomst al heel erg moe zijn van alle indrukken die het opgedaan heeft.

Verwacht nog niet teveel van een wenbeurt. De pup zal nog niet volledig getrimd naar huis gaan. We kunnen hoogstens proberen de voetjes en oogjes vrij te knippen en nageltjes knippen en in uitzonderlijke gevallen misschien de pup wassen en drogen maar dit moet niet ten koste gaan van de ervaring.

 

 

TUSSENBEURT

Een tussenbeurt valt precies zoals de naam al doet vermoeden, tussen de 2 volledige trimbehandelingen in. Tijdens een tussenbeurt zal de hond gewassen en geföhnd worden, geborsteld en doorgekamd en de oogjes, voetzooltjes en nagels worden geknipt.

 

BIJKNIPPEN

Deze behandeling is om ervoor te zorgen dat er geen ongemakken ontstaan. Wanneer de hond niets meer ziet omdat het haar hem/haar voor de ogen groeit of er blijft van alles tussen de voetzooltjes zitten tijdens de wandeling, kunt u altijd even bellen met de vraag of dit even bijgeknipt kan worden. Meestal kunt u dan wel binnen een paar uur of enkele dagen terecht om dit te laten verhelpen.

 

VOLLEDIGE BEURT

Dit is de volledige trimbehandeling. Tijdens deze behandeling wordt de hond gewassen en gedroogd en volgens de wensen van de klant getrimd. Dit trimmen kan bestaan uit knippen, scheren, effileren (uitdunnen), ontwollen en plukken. Doorgaans worden de honden volgens de ras standaard getrimd, dit geldt ook voor kruisingen, deze worden dan getrimd volgens de standaard van het ras waar ze het meest op lijken tenzij anders aangegeven door de klant.

 

Heeft u specifieke wensen of zijn er medische factoren die in de behandeling aangepast dient te worden dan kunt u dit aangeven bij het maken van een afspraak, dan zullen we hiermee rekening houden met de tijd die we voor uw hond inplannen.

 

Let op: wij behandelen niet alle vachtsoorten meer. Zo nemen wij geen plukhonden meer aan omwille van de arbeidsintensiviteit van de vacht.

 

NAGELS KNIPPEN

Nagels knippen moet soms ook gedaan worden. U kunt hiervoor uiteraard altijd even bellen en dan kunt u vaak binnen enkele dagen wel terecht. De kosten hiervoor zijn €5,00 per hond.

Dit is ook mogelijk voor andere huisdieren als konijnen en cavia’s.

 
KONIJNEN EN CAVIA’S
Heeft u een konijn of cavia die geholpen moet worden met de vacht dan kunt u ons altijd vrijblijvend bellen met vragen en/of het maken van een afspraak.